ÚSPECH

Darček pre vás - Jedálenský stôl a zdravé Štedrovečerné menu

Nezabudnite na to, že Nový čínsky rok  prichádza a stále máte čas upratať v dome všetko čo nepotrebujete. Okrem bežného predvianočného upratovania doplňte tento rok o upratanie – odstránenie nepotrebných veci. Odstráňte všetko spod postelí a spriechodnite toky chi energie.

 

Veci, ktoré nepoužívate odneste do rôznych spolkov pre pomoc ľudí. Odstráňte rozbité a zlepené predmety v dome a nahraďte ich novými. Dajte si opraviť všetko nefunkčné v dome. Či už kvapkajúci kohútik, ktorým Vám uniká príjem financií do domácnosti alebo vŕzgajúce dvere, ktoré môžu spôsobovať hádky ale aj zdravotné problémy.

Nezabudnite na to, že Nový čínsky rok  prichádza a stále máte čas upratať v dome všetko čo nepotrebujete. Okrem bežného predvianočného upratovania doplňte tento rok o upratanie – odstránenie nepotrebných veci. Odstráňte všetko spod postelí a spriechodnite toky chi energie. Veci, ktoré nepoužívate odneste do rôznych spolkov pre pomoc ľudí. Odstráňte rozbité a zlepené predmety v dome a nahraďte ich novými. Dajte si opraviť všetko nefunkčné v dome. Či už kvapkajúci kohútik, ktorým Vám uniká príjem financií do domácnosti alebo vŕzgajúce dvere, ktoré môžu spôsobovať hádky ale aj zdravotné problémy. Umiestnite si na východ zdravú kvetinku s guľatými lístkami s fotkou rodinky pre podporu zdravia a misku so slanou vodou pre ochranu proti stratám v tomto roku.  A to hlavne v prípade, ak tu máte vchodové dvere, spálňu či jedálensky stôl. Ak si prajete vedieť viac aká energia je v tomto roku  vo Vašom vchode, čítajte tu...

 

Jedálensky stôl FENG SHUI

Do stredu stola sa zvykne použiť symbol, ktorý podporuje matku v rodine.

Astrológia 9 hviezd KI je časťou čínskej astrológie, pozerá a skúma človeka podľa roku narodenia. Podľa tejto teórie sa z roku narodenia vypočíta t.z.v. KUA /GUA/ číslo. Existuje 9 typov KUA čísla a rozdeľuje ľudí do dvoch skupín- východnej  a západnej. Kua  číslo nám ukazuje základné charakterové črty človeka, odkiaľ prúdia pozitívne vibrácie /priaznivé a nepriaznivé smery/, ako a načo ich môžeme využiť a naopak ktorým smerom/ svetovým stranám/ by sme mali vyhnúť. 

Výber je podľa gua - kua čísla matky, takže ak je žena v dome kua číslo 1, potom do stredu stola sa hodí sklenená misa na ovocie, modré plávajúce sviečky, sklenené koreničky. Žena s kua 2,5,8, potom by v strede stola nemali chýbať žlté sviečky alebo keramická misa na ovocie. Kua 3 a 4 podporí drevo, prútené košíky, čerstvé kvety. Kua 6 a 7 zas nerezové, porcelánové a keramické predmety, misy, taniere, koreničky a soľničky . Pre kua 9 sú vhodné červené sviečky, prútené misy a drevené kuchynské doplnky. 

Čínsky lunárný kalenár                
  Rok    Žena   Rok    Žena   Rok    Žena
  narod.   GUA   narod.   GUA   narod.   GUA
10. február 1910 Pes 6 10. február 1948 Potkan 8 9. február 1986 Tiger 1
30. január 1911 Prasa 7 29. január 1949 Byvol 9 29. január 1987 Zajac 2
18. február 1912 Potkan 8 17. február 1950 Tiger 1 17. február 1988 Drak 3
6. február 1913 Byvol 9 6. február 1951 Zajac 2 6. február 1989 Had 4
26. január 1914 Tiger 1 27. január 1952 Drak 3 27. január 1990 Kôň 5
14. február 1915 Zajac 2 14. február 1953 Had 4 15. február 1991 Koza 6
3. február 1916 Drak 3 3. február 1954 Kôň 5 4. február 1992 Opica 7
23. február 1917 Had 4 24. január 1955 Koza 6 23. január 1993 Kohút 8
11. február 1918 Kôň 5 12. február 1956 Opica 7 10. február 1994 Pes 9
1. február 1919 Koza 6 31. január 1957 Kohút 8 31. január 1995 Prasa 1
20. február 1920 Opica 7 18. február 1958 Pes 9 19. február 1996 Potkan 2
8. február 1921 Kohút 8 8. február 1959 Prasa 1 7. február 1997 Byvol 3
28. január 1922 Pes 9 28. január 1960 Potkan 2 28. január 1998 Tiger 4
16. február 1923 Prasa 1 15. február 1961 Byvol 3 16. február 1999 Zajac 5
5. február 1924 Potkan 2 5. február 1962 Tiger 4 5. február 2000 Drak 6
24. január 1925 Byvol 3 25.január 1963 Zajac 5 24. január 2001 Had 7
13. február 1926 Tiger 4 13. február 1964 Drak 6 12. február 2002 Kôň 8
2. február 1927 Zajac 5 2. február 1965 Had 7 1. február 2003 Koza 9
23. január 1928 Drak 6 21. január 1966 Kôň 8 22. január 2004 Opica 1
10. február 1929 Had 7 9. február 1967 Koza 9 9. február 2005 Kohút 2
30. január 1930 Kôň 8 30. január 1968 Opica 1 29. január 2006 Pes 3
17. február 1931 Koza 9 17. február 1969 Kohút 2 18. február 2007 Prasa 4
6. február 1932 Opica 1 6. február 1970 Pes 3 7. február 2008 Potkan 5
26. január 1933 Kohút 2 27. január 1971 Prasa 4 26. január 2009 Byvol 6
14. február 1934 Pes 3 15. február 1972 Potkan 5 14. február 2010 Tiger 7
4. február 1935 Prasa 4 3. február 1973 Byvol 6 13.február 2011 Zajac 8
24. január 1936 Potkan 5 23. január 1974 Tiger 7 23.január 2012 Drak 9
11. február 1937 Byvol 6 11. február 1975 Zajac 8 10. február 2013 Had 1
31. január 1938 Tiger 7 31. január 1976 Drak 9 31. január 2014 Kôň 2
19. február 1939 Zajac 8 18. február 1977 Had 1 19. február 2015 Koza 3
8. február 1940 Drak 9 7. február 1978 Kôň 2 8. február 2016 Opica 4
27. január 1941 Had 1 28. január 1979 Koza 3 28. január 2017 Kohút 5
15. február 1942 Kôň 2 16. február 1980 Opica 4        
5. február 1943 Koza 3 5. február 1981 Kohút 5        
25. január 1944 Opica 4 25. január 1982 Pes 6        
13. február 1945 Kohút 5 13. február 1983 Prasa 7        
2. február 1946 Pes 6 2. február 1984 Potkan 8        
22. január 1947 Prasa 7 20. február 1985 Byvol 9        


Prajeme šťastné a veselé Vianoce  v kruhu svojej rodiny v zdravšom poňatí. Feng Shui Harmony

 

 

 

Zdravé  Štedrovečerné  menu

 

Šošovicová polievka

Kapustnica

Kapor so zdravým zemiakovým šalátom

Sladké domáce pečivo


Šošovicová polievka

Potrebujeme:

1 hrnček šošovice, 1 bobkový list, morské riasy wakame (ak sa varia spolu s inými surovinami, zmäkčujú ich vlákna), 1 zemiak, 250 ml kokosového mlieka, ryžový ocot, soľ.

Ako na to:

Do dvoch litrov vody dáme variť šošovicu, bobkový list, morské riasy a na drobné kocky nakrájaný zemiak. Pridáme soľ podľa chuti. Varíme do zmäknutia. Napokon pridáme kokosové mlieko, všetko spolu necháme ešte prejsť varom a po odstavení dochutíme ryžovým octom.

  

Kapustnica

Potrebujeme:

1 kg kyslej kapusty, 2 hrste sušených húb, 3 – 4 ks sušených sliviek, bobkový list, prípadne domáca klobása (alebo údené tofu).

Ako na to:

Do hrnca dáme kyslú kapustu, huby, ktoré sme vopred namočili, bobkový list a sušené slivky. Všetko spolu povaríme približne 30 minút. Napokon si do kapustnice môžeme (ale nemusíme) pridať domácu klobásu nakrájanú na tenké kolieska alebo – vegetariáni – na kocky nakrájané údené tofu.

 

Kapor

Potrebujeme:

Kapra, 100 g hladkej špaldovej múky, čierne korenie, 1 čajovú lyžičku mletej štipľavej papriky (prípadne tí, ktorí majú radi pikantnejšie pokrmy, môžu pridať aj trochu štipľavej mletej papriky), soľ, 2 polievkové lyžice kokosového tuku (alebo kvalitného oleja).

Ako na to:

Špaldovú múku zmiešame s mletou paprikou a s korením. Naporciovaného kapra obalíme v tejto zmesi a z obidvoch strán pečieme na panvici na 2 polievkových lyžiciach kokosovom tuku, respektíve kvalitného oleja.

 

Zdravý zemiakový šalát

Potrebujeme:

1 kg zemiakov uvarených v šupke, 2 – 3 kyslé uhorky, cca 300 g sterilizovaného hrášku s mrkvou, 1 cibuľu, 1 kyslé jablko, ¼ zeleru, vodu, horčicu, ovčí alebo grécky jogurt a vodu, v ktorej sme varili zeler.

Ako na to:

Cibuľu nakrájame na drobno a zalejeme ju horúcou vodou. Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame ich na malé kocky. Na drobné kocky nakrájame kocky nakrájame aj uhorky, jablko a uvarený zeler. Vo väčšej nádobe zmiešame zemiaky, uhorky, jablká a zeler, pridáme sterilizovaný hrášok s mrkvou (bez nálevu), precedenú cibuľu, horčicu, jogurt, štipku čierneho korenia. Napokon prilejeme vodu, v ktorej sa varil zeler, a to v takom množstve, aby mal šalát správnu konzistenciu (aby nebol ani príliš riedky, ani príliš hustý). Osolíme a všetko spolu ešte raz premiešame.

Práve voda z zeleru spolu s jablkom napomáha tráveniu, vďaka čomu z tohto výborného šalátu nebude nikomu ťažko.

 

 

Orechové rožky

Potrebujeme:

Na cesto: 26 dkg špaldovej celozrnnej hladkej múky, 20 dkg masla, 15 dkg xylitolu alebo trstinového cukru, 10 dkg mletých vlašských orechov, 2 žĺtka

Na obaľovanie: 4 polievkové lyžičky práškového xylitolu (práškový xylitol sa dá kúpiť; pokiaľ ho ale náhodou nemáme, v kávovom mlynčeku jednoducho pomelieme klasický xylitol), 2 vanilínové cukre.

Môj tip: nožíkom rozrežeme vanilkový struk, vyškriabeme z neho vnútro, ktoré pomiešame so xylitolom. Túto zmes vsypeme do pohára s dobre uzatvárateľným viečkom, do vnútra vložíme ešte aj rozrezaný struk a nádobu uzavrieme. Po pár dňoch máme takto hotový voňavý a zdravý vanilínový cukor.

Ako na to:

Zmiešame všetky suroviny, vypracujeme z nich cesto a necháme ho odležať približne 30 minút. Potom z neho tvarujeme malé rožteky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre pri teplote 170 stupňov asi 20 minút. Po dopečení ich ešte horúce obalíme v práškovom xylitole zmiešanom s vanilínovým cukrom.

 

Linecké kolieska

Potrebujeme:

75 dkg hladkej celozrnnej špaldovej múky, 50 dkg masla, 20 dkg xylitolu, trochu nastrúhanej citrónovej kôry z chemicky neošetreného citróna, 3 žĺtky

Ako na to:

Všetky suroviny dobre zmiešame a z takto pripraveného cesta vytvarujeme bochník, ktorý necháme odležať cca 30 minút. Potom cesto vyvaľkáme, povykrajujeme z neho kolieska, poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre pri teplote 170 stupňov pečieme približne 16 minút.

 

 

Makové rezy

Potrebujeme:

Na cesto: 250 g špaldovej celozrnnej hladkej múky, 100 g xylitolu, 5 vajec, 200 ml kokosového mlieka, 50 ml vody, 120 g masla, 1 vyškrabaný vanilkový struk, 1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny

Na plnku: 250 g mletého maku, 50 g xylitolu, 150 ml kokosového mlieka, 1 lyžicu oleja.

Ako na to:

Žĺtky so xylitolom vyšľaháme a postupne pridávame múku, mlieko, vodu, tuk, sódu bikarbónu a vyškrabaný vanilkový struk. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto naň vylejeme. Potom spolu vyšľaháme mak, olej, xylitol a mlieko, zmes navrstvíme na cesto a dáme piecť do rúry. Keď uvidíme, že je koláč upečený približne do troch štvrtín, na chvíľu ho z rúry vytiahneme, rovnomerne naň navrstvíme sneh vyšľahaný z bielkov a dáme do rúry dopiecť. Koláč je správne upečený, keď je jeho povrch jemne ružovkastý.

Vianočné menu pre Vás pripravila Hajnalka Szucsova - astrologička venujúca sa čínskej medicíne a zdravej výžive : Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

finalSSGABRIELA Horáčková Voštináková,
Slovensko a Česká Republika

Janáčková , 811 08 Bratislava
IČ: 05763614, DIČ: CZ8051178432

00 421 949 862 130

INFO@FENGSHUIHARMONY.SK

©2006-2022 FengShuiHarmony.sk, Hosted on MyDreams VPS server